Skadeförebyggande åtgärder och rehabilitering på Friends Arena

Friends Arena är en av Sveriges mest ikoniska idrottsarenor, men precis som på alla andra arenor kan idrottare drabbas av skador. För att minska risken för skador och underlätta rehabilitering har Friends Arena implementerat olika åtgärder och faciliteter.

En viktig del av skadeförebyggande åtgärder är att ha välutbildad personal på plats. Friends Arena har ett team av erfarna sjukgymnaster och läkare som är specialiserade på idrottsskador. De är alltid närvarande under träningar och matcher för att kunna agera snabbt vid eventuella skador.

För att underlätta rehabilitering har Friends Arena också en modern rehabiliteringsavdelning. Här finns avancerad utrustning och faciliteter som hjälper idrottare att återhämta sig snabbare och återgå till spel. Rehabiliteringsavdelningen erbjuder olika behandlingar, såsom fysioterapi, massage och styrketräning, för att stärka skadade muskler och leder.

Friends Arena har även ett samarbete med flera specialiserade kliniker och sjukhus för att kunna erbjuda idrottare den bästa möjliga vården. Genom att ha ett nätverk av experter kan de snabbt hänvisa idrottare till rätt specialist för vidare behandling och rehabilitering.

För att förebygga skador har Friends Arena också investerat i moderna träningsanläggningar och utrustning. De har till exempel en avancerad styrketräningslokal där idrottare kan träna under övervakning av professionella tränare. Detta hjälper till att bygga upp styrka och stabilitet, vilket minskar risken för skador.

Friends Arena är medvetna om vikten av att förebygga skador och underlätta rehabilitering för idrottare. Genom att erbjuda välutbildad personal, moderna faciliteter och samarbeten med experter inom området, strävar de efter att vara en säker och trygg plats för idrottare att utöva sin sport.

Back To Top